Om Anna Gjerluf

Jeg har de sidste 20 år arbejdet med psykoterapi, herunder individuel terapi, gruppeterapi, børne- og ungegrupper og familiesamtaler.  Jeg underviser fagpersoner og terapeuter i misbrug og misbrugsfamiliens dynamik. Jeg taler højt om at nedbryde tabuer og gør mit til, at forbedre forholdene for børn i alkohol- og stoffamilier samt for kvinder/børn udsat for vold.

Uddannelse

Jeg er uddannet psykoterapeut  fra Psykoterapeutisk Institut  2004 og har desuden en masteruddannelse i gestaltterapi og en efteruddannelse i kropspsykoterapi.  Jeg modtager løbende supervision,  går i egen terapi og efteruddanner mig  på div. efteruddannelser og kurser.

Jeg er uddannet børnegruppeleder samt efteruddannet i Relationel Biologisk chok/traume terapeut ved cand.psych. Ulla Rung Weeke.

Jeg har bred erfaring med gruppeterapi, individuel terapi, støttede og rådgivende samtaler, teenagere i terapi, familierådgivning/familieterapi og børnegrupper.

Jeg har arbejdet 13 år i TUBA København og sidenhen 5 år Københavns Kommune som Børne- og familieterapeut i den åbne og anonyme rådgivning DeDrikkerDerhjemme i Københavns Kommune. Jeg har  arbejdet med 0-6 årige børn  på døgn-/familieinstitution og har arbejdet med støttet og overvåget samvær mellem anbragte børn og deres biologiske forældre. Jeg har,  udover min terapeutiske praksis, en ansættelse i den åbne anonyme familierådgivning FriAfMisbrug som hjælper helt almindelige forældre med et problematisk brug af alkohol eller stoffer.

 

Særlige interesseområder

Jeg er uddannet til at kunne arbejde med mennesker der er vokset op med tabuer/hemmeligheder i dysfunktionelle familier, herunder misbrugsfamilier.

Jeg interesserer mig for at finde ud af hvad ens barndom betyder for et sundt voksenliv. Mennesker i terapi hos mig finder ofte nye sammenhænge omkring dem selv og deres opvækst. Sammenhænge som de ikke har vidst har en indflydelse på deres nuværende liv.

Jeg har stor  interesse i at hjælpe børn og unge og deres familier til bedre trivsel. Min store passion er at hjælpe mennesker til at komme hjem til sig selv og få det liv de gerne vil have, og som de fortjener.

Jeg tror på det ansvarlige liv, at vi hver især er ansvarlige både for de valg og de fravalg vi træffer. Jeg tror på at uanset baggrund og opvækstvilkår så er der altid en vej!

Jeg er fuldgyldigt medlem af Dansk Psykoterapeutforening.

Personligt: Jeg er gift med min mand David og er mor til 2 børn. Lulu på 10 og Oskar på 16. Oskar har jeg sammen med min eksmand, så han er vokset op som delebarn fra han var 3,  med alt hvad der dertil hører af stedmødre, stedfædre og deleordninger.  Sidste år flyttede vi fra København til Ærø, Vi bor på et gammel bondegård på Ærø med en masse skov og marker. Vi har 8 får, en islandsk hest, en hund og en kat. Jeg bader året rundt og bruger naturen hver eneste dag,  det er en form for terapi for mig. Jeg har selv personlige erfaringer med at vokse op dysfunktionelt med en mor der i min barndom havde et massivt alkoholmisbrug. Hun var ved at dø mange gange fra mig grundet hendes misbrug, så jeg ved alt om det at leve som pårørende og hvor voldsomt det er, både for et lille barn og ens tilknytning men også for hele familien. Idag lever min mor, hun er ædru og vi har bearbejdet meget af det vi har været igennem sammen . Jeg er meget optaget af hvordan vores barndoms sår skaber problemer i voksenlivet og i vores relationer og derfor har jeg altid gået meget i terapi selv. Jeg startede hos en almindelig psykolog da jeg var ca 14 år, det var bestemt ikke en god oplevelse. Jeg  har prøvet MANGE forskellige behandlere i tidens løb, og synes det er så vigtigt at kemien er der når man skal arbejde så dybt med et andet menneske.  Jeg går fortsat i terapi ved behov. Det der har virket allerbedst for mig og som jeg sværger til er det personlige møde uden alle mulige fancy metoder. Det handler om kontakt og regulering, uden dette ingen behandling. Jeg er meget optaget af min egen process, og går i supervison og efteruddanner mig løbende for at holde mig ajour. Hvis du har spørgsmål til mig er du altid velkommen til at spørge.

Min metode

Måden jeg arbejder på, er indenfor den oplevelsesorienterede psykoterapi. Dette betyder at jeg ikke analyserer eller fortolker dig. Du er eksperten på dit eget liv, jeg har ikke en endegyldig sandhed at fortælle dig. Min tilgang er ligeværdig og undersøgende. Den oplevelsesorienterede terapi har rødder i den eksistentialistiske og humanistiske terapi.

Jeg benytter mig  deusuden af kropsterapeutiske metoder og øvelser, når det giver mening for den enkelte. Jeg tror på, at når vi arbejder med krop, sind og psyke som en helhed kan det øge vores livsglæde. Via terapien kan du lære at mærke dig selv på en ny måde. Alle øvelser er frivillige og altid ledsaget af samtale mellem os.

Min overordnede værdi er at møde ethvert menneske åbent, og forsøge at skabe en ny terapi til hver enkelt. Det er vigtigt at du ved, at der ikke er noget du skal, når du er i terapi. Du er som du er, og det er dig der bestemmer, hvad du vil arbejde med, tale om og dele med mig. Terapi handler nemlig om dig! Jeg er din fortrolige samtalepartner og en god lytter.

Jeg har specialiseret viden om det at vokse op i misbrug og derfor kommer der mange der har netop de problematikker med sig hos mig, men alle er velkomne hvis de har lyst til udvikling. Jeg arbejder også meget gerne med pårørende til afhængige. Har du selv en afhængighed er du også meget velkommen.

Jeg tror på at enhver af os har ret til at få hjælp til et tilbageblik, der kan forklare mønstre, skabe forståelse for hvem man er og ens rolle i familien eller i andre sammenhænge. Teknikker og metoder må aldrig stå i vejen for den åbne og autentiske relation mellem mig og dig. Jeg tror og mener, at tabuer skal nedbrydes, også selvom vejen dertil kan være lang. Læs hvad andre siger om deres psykoterapiforløb hos mig

OM ANNA

Anna Gjerluf - psykoterapeut MPF

For mig handler terapi om god kemi og en varm og åben dialog mellem to mennesker.

Teknikker og metoder kommer ikke før den autentiske relation mellem dig og mig.

Jeg har terapipraksis i København K og Ærø.

TIDSBESTILLING

Ønsker du at bestille en tid, eller har du spørgsmål til et terapiforløb, er du velkommen til at ringe til mig.

Læg en besked eller send en sms, hvis jeg er optaget, så ringer jeg tilbage.

PRAKSISADRESSE

Strandgade 6
1401 København K
-
Købmandsgaarden
Torvet 5, 1 sal
5970 Ærøskøbing