Om Anna

Jeg har de sidste 20 år arbejdet med psykoterapi, herunder individuel terapi, gruppeterapi, børne- og ungegrupper og familiesamtaler.  Jeg underviser fagpersoner og terapeuter i misbrug og misbrugsfamiliens dynamik. Jeg taler højt om at nedbryde tabuer og gør mit til, at forbedre forholdene for børn i alkohol- og stoffamilier samt for kvinder/børn udsat for vold.

Uddannelse

Jeg er uddannet psykoterapeut  fra Psykoterapeutisk Institut  2004 og har desuden en masteruddannelse i gestaltterapi og en efteruddannelse i kropspsykoterapi.  Jeg modtager løbende supervision,  går i egen terapi og efteruddanner mig  på div. efteruddannelser og kurser.

Jeg er uddannet børnegruppeleder samt efteruddannet i Relationel Biologisk chok/traume terapeut ved cand.psych. Ulla Rung Weeke.

Jeg har bred erfaring med gruppeterapi, individuel terapi, støttede og rådgivende samtaler, teenagere i terapi, familierådgivning/familieterapi og børnegrupper.

Jeg har arbejdet 13 år i TUBA København , dette arbejde gav mig en særlig viden om unge. De kunne få gratis hjælp til at bearbejde deres barndom med forældre der havde en afhængighed. Efter dette søgte jeg en stilling i Københavns Kommune som Børne- og familieterapeut i den åbne og anonyme rådgivning DeDrikkerDerhjemme- Nu Barndom i Balance.  Denne stilling gav mig muligheden for at lære at arbejde terapeutisk med børn og familier ramt af misbrug. Jeg arbejde med børnegrupper og jeg har lært så meget af de børn, jeg tænker tilbage med taknemmelighed over mine år i TUBA og I DeDrikkerDerhjemme, Derudover har jeg  med 0-6 årige børn  på døgn-/familieinstitution og har arbejdet med støttet og overvåget samvær mellem anbragte børn og deres biologiske forældre, samt været på en anonym rådgivning kaldet FriAFMisbrug for forældre der havde et problematisk brug af rusmidler. Idag er jeg selvstændig.

Særlige interesseområder

Jeg er uddannet til at kunne arbejde med mennesker der er vokset op med tabuer/hemmeligheder i dysfunktionelle familier, herunder misbrugsfamilier.

Jeg interesserer mig for at finde ud af hvad ens barndom betyder for et sundt voksenliv. Mennesker i terapi hos mig finder ofte nye sammenhænge omkring dem selv og deres opvækst. Sammenhænge som de ikke har vidst har en indflydelse på deres nuværende liv.

Jeg har stor  interesse i at hjælpe børn og unge og deres familier til bedre trivsel. Min store passion er at hjælpe mennesker til at komme hjem til sig selv og få det liv de gerne vil have, og som de fortjener.

Jeg tror på det ansvarlige liv, at vi hver især er ansvarlige både for de valg og de fravalg vi træffer. Jeg tror på at uanset baggrund og opvækstvilkår så er der altid en vej!

Jeg er fuldgyldigt medlem af Dansk Psykoterapeutforening.

Personligt

Jeg er født i 1978, og er mor til Oskar på 18, Lulu på 12 og Mimi på 1 år. Jeg bor på Ærø med min mand David de to mindste børn.  Vi valgte i 2020 at tage et stort spring fra KBH til Ærø, for at komme tættere på os selv og naturen. Vi bor på et nedlagt landbrug og har masser af plads og natur omkring os. Vi havde brug for en transformation, for at finde ud af hvilket liv der var godt for os at leve. Vi havde meget travlt i København og følte vi havde brug for mere ro, for at kunne være den familie vi gerne ville være. Jeg valgte at gå ned i tid, ikke være ansat og idag er mit arbejde er primært online eller med fysiske sessioner på Ærø.

Jeg er vokset op med en mor der havde et alkoholmisbrug og en far der ikke kunne finde ud af hvordan det skulle håndteres. De blev skilt og jeg kom med min mor som 2 årig og min bror blev boende med vores far. Det skabte en masse uro og bekymring i mig, en uro jeg har arbejdet meget med i mit eget liv, og har skulle lære at tranformere til en positiv drivkraft fremfor en følelse af at der var noget galt med mig. Min mor er idag ædru og bor 3 km fra mig. Vi har fået en mulighed for at komme tæt på hinanden efter et liv der gjorde at der var en meget stor afstand mellem os. Det er jeg taknemmelig for, det også hårdt arbejde, men vi er blevet bedre til at tale sammen, det er jeg glad for. Jeg er ikke længere vred på hende, det var jeg i mange år. Den vrede var bestemt en drivkraft, men også noget uhensigtsmæssig da den skabte massiv afstand mellem os.Jeg har et levet liv bag mig og plejer at sige til mine unge klienter at de kan være helt rolige, jeg har gjort noget der var værre , når de skammer sig over det liv de står midt i og de valg de måske har truffet.

Jeg tror på kontakt, jeg tror på at vi er MENNESKER,med alt hvad det indeholder.Ingen er eksperten på dig, udover dig. Det tror jeg er vigtigt i en verden fuld af selvudnævnte eksperter og terapeuter.